home about cerpen puisi

Saturday, 16 January 2016

Nur Najah's Blog Edited by Aina Akmal

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum semua ! 
 Perjuangkan niat kerana ALLAH, perjalanan yang bakal indah.

MERHABA !



Alhamdulillah. Blog NUR NAJAH dah berwajah baru. Comel dak? Hahah.

Special thanks untuk cik AINA AKMAL merangkap kawan baik alam maya aku yang sama sama gila, sama sama sekepala, sama sama macam macam lah.  Hahah. 

Actually blog ni sebelum ni pun diedit oleh Aina. But aku punya gatai tangan tukar header, tukar background. Pastu aku rasa blank, rasa kosong, rasa ergh. Aku pun mintak jasa baik kawan baik ni sekali lagi untuk edit.

Hangpa taktau betapa ralatnya berhadapan dengan customer macam aku ni, hah ! kesian Aina kena hadap aku yang takdak pendirian ni. Kejap itu, kejap ini. Kadang aku pun malas dengan diri aku sendiri. 

Setelah sana sini, sini sana edit, beginilah akhirnya. 

Header of course bertukar. Menu tab pun bertukar. Title sidebar pun bertukar.







Footer pun dah lawa ada nama kami berdua lagi tu. Hahaha.


Button newer, home and older bertukar jugak. Sebelum ni biasa je. Kali ini luar biasa.




Kalau yang pernah jenguk blog aku ni, tahulah tang mana yang bertukaq.

Oh ya ! Bloglist dah takdak kat bahagian bawah. Ada kat sidebar pulak, dia lari pi situ hahaha. Aku suruh Aina buat 3 in 1. jimat space sikit. Nampak kemas. Kan?

Lagi satu, aku suruh Aina tukar comment kepada comment blog sebab nak bagi lawa & lain sikit bahagian comment tu. Comment blog lebih mudah, kan? So lepas ni mudah mudahkan jugak drop your comment k hahahha. Nak test comment, silalah komen dibawah ini ! yeah hahahaa.

So sekali lagi, semua comment di entry sebelum ni dah jadi halimunan sebab berlaku pertukaran tu. Sobss. Takpa. new beginning. nasib segmen aku dah tamat. kalau tak nangeh atas jamban la kot ! Hahahha.

Konsep blog ni cuma nak bagi readers senang baca sebab blog ni more kepada aku post hasil karya aku. Aku ingat Aina pernah kata dulu, kalau untuk baca baca ni better background putih. Kan? Hang ingat dak Aina? Whahaha.

Kalau first ritu Aina edit blog aku free, kali ini tidak lagi. Hahahaa. Dia buat bisnes edit blog. Aku support kawan. So kali ini dia edit blog aku berbayar.

Hangpa yang duk blur rasa blank dengan blog tu, boleh lelaju contact cik Aina Akmal tu, okey? Harga standard je. Nak tau pi la tanya sendiri. 

Make sure hangpa dah ada perancangan nak ada blog yang macam mana. Jangan jadi macam aku, kesian Aina. Hahahah. Aina penyabaq orangnya, silalah berbisnes dengannya. Ekeke.

gmail : theainaakmal@gmail.com
whatsapp : 019-5618032

Done yeah !

Tunggu post seterusnya tau. Ada cerpen baru on the way nak siap.


Sekian,
seorang penulis.

p/s : sorry guna bahasa aku. 
terkeluaq loghat perak utara hahaha

17 comments:

  1. Replies
    1. thank you kak rai for your feedback, ^^

      Delete
  2. cantik.. ^^ dulu pun fieyqa pernah pakai biru macam ni tp pekat sikit la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. oh yeka. blog fieqa yg skrng ni lawa jugak. ^^

      Delete
  3. salam! baru usha blog dia semalam hihi tgk tuto , :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. hahah yekaaa. bagus2. blog dia mmg byk tuto jgk kan? :)

      Delete
  4. wahh lawa kemas cerah tenang je wana ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah mencapai target. mmg nak bg ceria blog ni. hehe tq !

      Delete
  5. wowww , blog makin cantik doe . nice sangattt ^^,

    ReplyDelete
  6. eee comelnye wajah baru! rawwwwr~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha comel lagii bayangkan akak rawwwwrr tu. heheh. btw, tengs!

      Delete
  7. memang comel sentuhan si AA ni :)

    ReplyDelete
  8. Ehemm. AA datang ni hah. Hahaha (´ﻌ`)

    ReplyDelete
  9. Lambatttt hahahha dh ramaii pujii baru datangg hahahahah lol XD

    ReplyDelete