home about cerpen puisi

Wednesday, 13 April 2016

Holiday di Cameron Highlands !

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum semua ! 
 Perjuangkan niat kerana ALLAH, perjalanan yang bakal indah.

Merhaba ! hangpa semua sihat dak? Kami nak habaq, weekend minggu lepas, kami sekeluarga pergi beronok-ronok kat CH ! Gila lama tak cuti bakhang. Dia punya excited tu tak terkataa ! Punya dok hitung hari, aku siap buat reminder lagi kat calender henpon. Tudiaa laa. hahahaahah.

Seingat aku, last aku pergi Cameron waktu sekolah rendah, sekarang aku dah habis sekolah dah pun. Lama kan? Patut teruja lebih. Tambah pulak sekarang ni musim panas, memang tepat la permilihan tempat vacay tu. Kihkih. Nak tanya, hangpa last pergi bilaa? :D

Kami rancang cuti  3 hari 2 malam, Jumaat, Sabtu and Ahad. Tapi nak buat lagumana, sebahagian kami balik petang Sabtu sebab aku kan ada temuduga IPG. Tak boleh nak buat apa dah. Gila sedih taktau nak kata laaaaa. Balik dari jenjalan hari Sabtu tu, terus berubah mood. Huhuu. Redha je!

Beletiaq panjang ngat. Kami belanja dua tiga keping gambaq ja laa nahh. 


Ni aku kat ladang teh. Ya la. Takkan kat ladang jagung kot ! kihkih.
Cantik wehh view dia. Subhanallah ! Hijau yang mendamaikan.

Aku pakai kain hitam, memang kotoq ler gamaknya dgn tanah bukit tu.. Nak terjatuh weh bila turun tu. Huahua.


Ni anak buah yang hensem and lawaa. Depa dua memang sweet. 
Acah-acah kat taman bunga. Muhammad & Hikmah.


My family ! Tak cukup forum ni. Ramai lagi takdaa. Baru berapa kerat ja dlm gambaq ni.
Cari la kami, kami hat duduk tu. ngee.

Sejuk betul kat CH ni. Kami pi pasaq malam kat Brinchang, memang sejuk dingin gila. Hotel kami duduk tu nama dia Capthorne Hotel. memang takyah aircond or kipas pun ! natural sejuk gilaa. Ayaq paip dia kalau sentuh, fuh. Tak sanggup. Hehe. View dari balkoni pun lawaa ! 


Okey then, banyak lagi gambaq, tu ja la kami nak kongsi. Kami seronok sangat, kami taktau nak cerita lagumana. Hihii. Terima kasih my family ! Kami SAYANG keluarga kami ! Alhamdulillah.

-

pss : sebenaqnya kami dapat ilham nak tulis cerpen bila dah merantau negeri orang ni. Ada pengalaman so ada la ilmu sikit. Doakanlah kami naa. Kami lama dah tak mengarang cerpen. Huaaa.

Terima kasih baca. Kami hargai !
byebye,
seroang penulis.


9 comments:

  1. Lama dah tak pergi CH. Last waktu sekolah rendah dulu! Akak pun kadang-kadang bila pergi tempat orang, idea datang mencurah. Hehe. Good luck for your next cerpen. Nanti akak nak jadi orang pertama yg baca boleh? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe. itulah, dpt ilham kan? terima kasih akak. in sya ALLAH, nnti kalau dh ada tu, Jie post kat blog. ;)

      Delete
  2. Bestnya bercuti dgn family. Dah lama xpi CH. Dah xigt dah bila last pergi sana. Hehe.

    ReplyDelete
  3. kejap.. macam rasa salah masuk blog ja..hahaha..
    dah cantik ya blog,kita pun dah lama tak blogging jejalan singgah blog orang lain,tetiba jadi amnesia pula..tak ingat dah sesiapa..whahaha

    btw,24 tahun hidup,kita belum lg pergi CH. Belum ada rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah blog Jie la ni. berubahh lg. hihi.

      takpa kak, nnti ada rezeki, in sya ALLAH. ^^

      Delete
  4. Replies
    1. satgi kami pi hantaq depan rumahh ekeke. *gurau :P

      Delete
  5. bestnyalah dpt spend time n pergi holiday dgn family :)

    ReplyDelete